Sporthal de Zebra was zaterdag 6 oktober de locatie voor de allereerste uitwedstrijd van Volley Tilburg dames 1 van dit seizoen. Vollingo was hier de tegenstander.

Op papier beloofde dit een spannende wedstrijd te worden met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. In de eerste set leek dit ook werkelijkheid te worden, echter na 16-16 gaf de ploeg van Johan van Vliet gas bij en ging de set met 18-25 naar Volley Tilburg.

Onder aanvoering van uitblinkster Femke Severijns gingen ook de daaropvolgende sets naar de Tilburgse formatie. Met veel servicedruk, goede blokkering en veel serveer- en aanvalsgeweld werden er 5 verdiende punten bijgeschreven.

Set 2, 3 en 4 gingen met respectievelijk 20-25, 19-25 en 15-25 naar de gasten! Al met al een collectieve overwinning die smaakt naar meer!

Volgende week is daarvoor alweer de volgende mogelijkheid, dan speelt Volley Tilburg thuis in het T-Kwadraat tegen koploper Olympia, dat team zit momenteel in een flow en het team van Johan van Vliet is dus gewaarschuwd!

Bron: Volley Tilburg dames 1