In de afsluitende wedstrijd van het seizoen 2017-2018 wisten de dames van Volley Tilburg de laatste punten net niet te verzilveren. Uit bij Peelpush werd het 2-3 na setstanden van 19-25, 26-24,12-25, 25-19 en 11-15). De ploeg van trainer/coach Johan van Vliet sluit het seizoen hierdoor af met een 4e plaats in de eerste divisie.

Deze slotpartij stond daarnaast ook in het teken van afscheid nemen. Maar liefst vier speelsters zien we volgend jaar niet meer terug in het eerste damesteam: Nathalie Beukelman, Suzanne Muijlwijk, Nienke den Boogert en Roxanne Fontanel.

De wedstrijd zelf kende een wisselvallig verloop. Na een stroeve start sleept Volley Tilburg de eerste set binnen. De tweede set gaat na een spannende eindfase naar de ploeg uit Meijel, maar de derde wordt met groot gemak en ruime cijfers gewonnen door de Tilburgers. De vierde set kenmerkt zich door een gedreven Peelpush, dat strijdt voor de 10plaats. Deze gedrevenheid zegeviert, waarna de laatste set eenzelfde resultaat kent.

‘We sluiten weliswaar af met een verlies maar kunnen terugkijken op een plezierig seizoen. We hebben elke week hard gewerkt en alles uit de kast gehaald’, aldus Volley Tilburg-aanvalster Finke van der Markt. We bedanken iedereen die ons heeft bijgestaan het afgelopen seizoen en zien jullie graag volgend seizoen terug!

Door: Finke van der Markt en Theo van Etten