Jeugd ParaVolley

Zoals reeds aangegeven op de algemene ParaVolley pagina kun je de sport maar op een beperkt aantal locaties in Nederland beoefenen. Het is een sport die tot op heden voornamelijk door volwassenen gedaan werd. Daar moet de komende jaren verandering in komen. Onder inspiratie van de bondscoach van de ParaVolley Heren NL, Hans Mater, moet de jeugd aangespoord worden om ParaVolley te proberen. Hans is een jaar geleden begonnen om in het midden van het land een trainingscentrum op te richten voor jeugd van 10 t/m 16 jaar. Maandelijks geeft hij daar op zondag een training aan jeugdige sporters en met succes.

Voor het zuiden van Nederland is Volley Tilburg de gevraagde vereniging. Ook wij zien uiteraard het belang en nut in van het sportief stimuleren van jeugd met een beperking. In Tilburg gaan wij vanaf 2017 ook maandelijks trainen met jeugdspelers…. met en zonder beperking.

Om het binnen de vereniging en binnen Tilburg bekender te maken hebben wij met een Volley Tilburg jeugdteam op 30 april 2016 meegedaan aan het allereerste NK Jeugd ParaVolley. Na een drietal wedstrijden mocht het team zich tot Nederlands Kampioen 2016 kronen. Een beloning voor de trainingsuren die daarvoor gemaakt zijn.

Ben jij tussen de 9 en 17 jaar en wil jij het ook eens proberen? Neem dan contact op via info@volleytilburg.nl. Je hoeft geen beperking of blessure te hebben om mee te mogen doen. Iedereen is welkom.

Ook in 2017 zal er weer een NK Jeugd ParaVolley georganiseerd worden. Laat het ons weten als je in de leeftijdscategorie 10 t/m 14 jaar valt en doe gezellig mee.

Vanwege het historische feit hieronder het allereerste Nederlands Kampioenen Jeugd ParaVolley.

Spelers

Naam
Lara Coolen
Tom Haans
Thomas Jansen
Teun Pijnenburg
Eemke Pistorius
Dagmar Schalken
Anne Tuynman
Isa Tuynman
Paula Schellekens
Kira Westland
Jitte Westland

 

Begeleiding

Coach Casimir Wernaart
Assistent-Coach Marjolijn Tjia